Külm peedisupp keefiriga
Külm peedisupp keefiriga
Kogus: kuuele
3-4 keskmise suurusega peeti
2 lühikest kurki kurki
6 keedetud muna
6 dl keefirit
750 ml FoodStudio aedviljapuljongit
3 rohelist sibulat
sidrunimahla
hakitud värsket tilli ja rohelist sibulat
soola, pipart, suhkrut ja veiniäädikat
VALMISTAMINE
1. Keeda koorimata peete kuni need on pehmed, jahuta ja koori. Teine võimalus on küpsetada peete ahjus kas kaanega savipotis või fooliumi sees kuni need on pehmed (sõltuvalt peedi suurusest ca 45-60 minutit). Jahuta ja koori.
2. Haki peet ja kurk. Haki munad. Sega potis kokku puljong, keefir, hakitud peet ja suurem osa hakitud kurgist ning munast. Maitsesta supp soola, pipra, suhkru ja veiniäädikaga, kuni magusa-hapu soolase tasakaal on paigas. Hoia serveerimiseni jahedas.
3. Serveerides tõsta suppi kas kaussi või purkidesse, puista peale hakitud muna ja kurki ning ohtralt värsket tilli. Serveeri jahutatuna.