Maguskartuli tortilla supp

Maguskartuli tortilla supp

Kogus: kuuele

1 keskmine bataat ehk maguskartul

1 purk musti ube (loputatult ja kurnatult)

1 purk purustatud tomateid

200 g külmutatud või konserveeritud maisi

2 spl tomatipastat

1,5 L FoodStudio aedviljapuljongit

0.5 tassi maisijahu

1 sibul (hakitult)

2 spl kookosõli või muud

2 küüslauguküünt (hakitult)

2 spl tšilli pulbrit

1 spl vürtsköömneid

Maitseks: cayenne'i pipar, sool

Supi peale: avokaadot, laimi, tortilla krõpse, kaerakoort

VALMISTAMINE

1. Viiluta sibul ja haki küüslauk peeneks. Pane supipott keskmise kuumusega tulele, lase õli potipõhjas kuumaks ning prae sibulat ja küüslauku umbes 3-5 minutit, kuni muutuvad klaasjaks.

2. Lisa potti tšillipulber, köömned ja Cayenne pipar, sega ja kuumuta umbes 1 minut. Lisa juurde maisijahu ning rösti segu poti põhjas umbes 2-3 minutit, sega pidevalt. Ole ettevaatlik, et maisijahu ei kõrbeks poti põhja, vajadusel keera kuumus madalamaks.

3. Järgmiseks lisa potti köögiviljapuljong, sega ja lase sel keema tõusta. Puljong peaks muutuma keema tõustes paksemaks. Lisa juurde tomatipasta, sega hoolikalt kõik läbi.

4. Lisa purustatud tomatid (koos vedelikuga), mustad oad ja mais. Koori bataat ja haki umbes 1 cm kuubikuteks, lisa ka bataadi kuubikud potti.

5. Kata supipott kaanega ja lase keskmise kuumusega keema. Kui supp keeb, keera temperatuur alla ja lase supil tasasel tulel aeg-ajalt segades keeda 30 minutit, kuni bataat muutub pehmeks. Soovi korral maitsesta soolaga.

FoodStudio_aedvilja_PULJONG_350g_EST