Puraviku-suvikõrvitsa risoto
Puraviku-suvikõrvitsa risoto
Kogus: kolmele
350 g puhastatud puravikke
60 g võid
1 tl oliiviõli
1 sibil
200 g riivitud suvikõrvitsat
200 g risotoriisi
1 dl kuivemat valget veini
750 ml kuuma FoodStudio aedviljapuljongit
60 g riivitud parmesani
Soola-pipart
Sidrunit
VALMISTAMINE
1. Pane peeneks hakitud sibul koos vähese soola ja 1 tl õliga potipõhja keskmisele kuumusele klaasistuma.
2. Samal ajal tükelda seened ning prae need vähese võiga pannil pruuniks.
3. Pisut pehmenenud sibulale viska juurde suvikõrvits ning prae sellest korralikult vedelik välja.
4. Seejärel lisa potti veidi võid ning riis ning kuumuta seda segades paar minutit.
5. Kalla riisile vein ning sega, kuni see riisi imendub. Sega pannilt juurde seened.
6. Seejärel hakka vähehaaval lisama puljongit. Umbes kulbitäis korraga, sega iga kord peale puljongi lisamist korralikult ning oota enne uue kulbitäie lisamist eelmise riisi imendumist.
7. Kogu protsess võtab umbes 20 minutit, aga igaks juhuks proovi juba 15 minuti pärast, kas riis hakkab juba valmima.
8. Pisut enne seda, kui riis on täiesti pehme keera tuli pliidilt maha, sega vedelamapoolsesse risotosse ülejäänud või ning riivitud juust. Kui vaja, siis ka soola ja pipart, kata pott kaanega ning jäta umbes 5 minutiks puhkama.
9. Serveerimisel pigista peale pisut sidrunimahla, kaunistuseks võid praadida lisapuravikke ning väikeseid suvikõrvitsaid.