Roheline supp ja karulaugused oad
Roheline supp ja karulaugused oad
Kogus: neljale
1 sl oliiviõli
1-2 porrut
2-3 küünt küüslauku
1 tl riivitud värsket ingverit
värsket tüümiani
500 g kartuleid
750 ml FoodStudio aedviljapuljongit
150 g spinatit
Serveerimiseks: 1 avokaado, 2 sl kooritud kanepiseemneid ja rohelisi ube
Karulaugu gremolataga * rohelised oad:
150 g rohelisi ube
peotäis karulauku
1 sidruni koor
1 tl siruni mahla
1 tl oliiviõli või tudraõli
Soola
VALMISTAMINE
1. Koori kartulid ja tükelda. Lõika porru valge osa ratasteks. Haki küüslauk ja ingver. Kuumuta poti põhjas õli ja lisa porru. Hauta porrut umbes viis minutit ja lisa küüslauk, ingver, tüümian ja kartul.
2. Vala peale puljong ja lase keema tõusta. Alanda kuumust ja keeda kuni kartul on pehme, keetmise lõpus lisa potti spinat. Püreesta supp blenderiga.
3. Serveerimisel lisa avokaadoviilud, rohelised oad ja puista juurde kanepiseemneid. Nirista peale tudraõli.
Karulauguste ubade valmistamine:
1. Pane oad soolaga maitsestatud vette keema. Keeda 5-7 minutid ja loputa külma vee all, et säiliks roheline värv.
2. Haki karulauk noaga häsit peeneks, lisa riivitud sidrunikoor ja mahl. Nirista juurde õli ja maitsesta soolaga. Sega ubadega.
* klassikaline gremolata on segu sidruni koorest, petersellist ja hakitud küüslaugust.