Röstitud paprika püreesupp

Röstitud paprika püreesupp

Kogus: neljale

4 punast paprikat

1 lillkapsapea (väike)

2 küüslauguküünt (pressitud)

½ sibulat (hakitud)

750 ml FoodStudio aedviljapuljongit

45 ml maitsestamata taimset jogurtit

1 tl sidrunimahla

5 tl oliiviõli

VALMISTAMINE

1. Kuumuta ahi 200 kraadini. Eemalda paprikatelt südamed ning lõika paprikad neljaks. Aseta paprikad ahjuplaadile (sisemine pool vastu plaati). Pintselda 1 tl oliiviõliga. Rösti paprikaid 40-45 minutit, kuni need on kergelt krõbedad.

2. Haki lillkapsas väikesteks õisikuteks – kokku peaks saama umbes 3,5 tassi. Laota õisikud teisele ahjuplaadile ja kalla üle 2 tl õliga. Lisa näpuotsatäis soola ja pipart. Küpseta ahjus 25-30 minutit, kuni lillkapsas on äärest kergelt kuldne.

3. Kui paprikad on röstitud, aseta need lõikelauale. Kui need on piisavalt jahtunud, koori nendelt nahk ja viska ära. Haki paprikad suurteks tükkideks ja pane kõrvale. Sega omavahel kausis jogurt ja sidrunimahl ning pane 2 teelusikatäit sellest segust kaunistuseks kõrvale.

4. Kuumuta 2 tl õli suures potis keskmisel kuumusel. Lisa hakitud sibul koos ¼ tl soolaga ja küpseta 5 kuni 7 minutit, kuni pehmed. Lisa küüslauk ja prae veel minutike. Kalla juurde köögiviljapuljong, lisa küpsetatud lillkapsaõisikud ja paprika. Maitsesta ½ teelusikatäie soolaga ning lase keema.

Vähenda kuumust ning keeda 10-15 minutit.

5. Püreesta suppi blenderis või saumikseriga, kuni supp on ühtlane ja kreemjas. Kalla supp tagasi potti ja kuumuta keskmisel kuumusel. Lisa jogurt ja kuumuta veel 5 umbes minutit, vajadusel lisa soola. Tõsta pott pliidilt ja tõsta supp kaussidesse. Soovi korral lisa kaunistuseks jogurtit.

FoodStudio_aedvilja_PULJONG_350g_EST