Seene-kruubisupp lehtkapsaga
Seene-kruubisupp lehtkapsaga
Kogus: neljale
0,5 dl odrakruupe
200 g metsaseeni (kukeseened, puravikud vms)
1 suurem porgand
1 sellerivars
1 väiksem sibul
1 küüslauguküüs
suur peotäis lehtkapsast
750 ml FoodStudio aedviljapuljongit
paar oksa värsket tüümiani
pisut oliiviõli
VALMISTAMINE
1. Haki sibul, seller ja küüslauk ning viiluta porgand. Puhasta seened ja lõika vajadusel suupärasemateks tükkideks.
2. Kui lehtkapsalehed on toekamat sorti, eemalda jämedamad rootsud ja rebi kapsas pisut väiksemateks tükkideks.
3. Kuumuta potipõhjas sortsu õli sees seened ja köögiviljad koos tüümianiokstega paari minuti jooksul läbi. Lisa kruubid ja puljong ning kuumuta keskmisel kuumusel u pool tundi või kuni kruubid on pehmenenud, kuid punnivad hamba all veel õige pisut vastu.