Siidine spargli püreesupp ehk spargli-cappucino
Siidine spargli püreesupp ehk spargli-cappucino
Kogus: neljale
500 g sparglit, vajadusel alumine osa kartulikoorimisnoaga kooritud, tükeldatuna
Ca 10 cm jupp porrulaugu valget osa, tükeldatuna
50 g võid
7-8 dl FoodStudio aedviljapuljongit
200 g kreemjuustu
Sidrunimahla
Soola ja pipart
Serveerimiseks sooja vahustatud piima (soovi korral)
VALMISTAMINE
1. Tükelda porru ja spargel. Tõsta iga portsjoni jaoks 2-3 ilusamat sparglitippu kõrvale. Sulata potis või ja hauta porrut keskmisel kuumusel umbes 5 minutit. Ära pruunista.
2. Lisa spargel potti, maitsesta soola ja pipraga ning kalla peale puljong. Lase keema tõusta ja keeda vaiksel tulel 15-20 minutit.
3. Samal ajal kui supp keeb, blanšeeri kõrvale tõstetud sparglitipud. Selleks kuumuta kastrulis soolaga maitsestatud vesi, lisa sinna sparglitipud ning keeda 2-3 minutit. Kurna ja jahuta kiirelt külma vee all. Tõsta kõrvale.
4. Püreesta supp ühtlaseks. Siidisema tulemuse jaoks võid supi veel läbi sõela kurnata. Sega juurde kreemjuust.
5. Jaota supp taldrikute vahel ja serveerides lisa igale portsjonile sparglitippe. Võid supile sättida peale veel vahustatud sooja piima. Nii saad eriti hõrgu lõpptulemuse.