Tummine kikerherne-köögivilja supp
Tummine kikerherne-köögivilja supp
Kogus: viiele
175 g (1 kuhjaga tass) valget sibulat (hakitud)
150 g (1 tass) sellerit (hakitud)
4 küüslauguküünt
1 tl kuivatatud pune
1 tl kuivatatud tüümiani
340 g (2 kuhjaga tassi) kartulit (kooritud, tükeldatud)
300 g (2 tassi) porgandit (kooritud, tükeldatud)
750 ml FoodStudio aedviljapuljongit
1 purk (400 ml) kikerherneid (kurnatud, loputatud)
1 sl sidrunimahla
1/2 tl meresoola
1/2 tl musta pipart
1/2 tassi hakitud peterselli
VALMISTAMINE
1. Keeda hakitud sibulaid, küüslauku ja sellerit 60 ml köögiviljapuljongis umbes 5 minutit. Vajadusel lisa puljongit juurde, et köögiviljad poti põhja ei kõrbeks. Lisa pune ja tüümian ning keeda veel minutike.
2. Seejärel lisa kõik ülejäänud koostisosad (v.a petersell) ja lase podiseda 15-20 minutit, kuni kartul ja porgand on pehmed. Pane pool supist blenderisse (või kasuta saumikserit) ja püreesta, kuni supp on ühtlaselt kreemjas. Sega püreestatud osa ülejäänud supiga, lisa hakitud petersell ja serveeri.
3. Supp säilib külmkapis kuni 5 päeva.