Tomatine läätsesupp kookospiimaga
Tomatine läätsesupp kookospiimaga
Kogus: neljale
2 sl rapsiõli
1 sibul
2-3 küüslauguküünt
paarisentimeetrine jupp ingverit
1 sl garam masalat
näpuotsaga tšillipulbrit või -helbeid
2,5 dl kuivatatud punaseid läätsesid
1 purustatud tomatite konserv (400 g)
750 ml FoodStudio kanapuljongit või FoodStudio aedviljapuljongit
1 purk kookospiima (400 g)
1 tl rafineerimata suhkrut
Soola
VALMISTAMINE
1. Haki sibul, küüslauk ja ingver. Kuumuta pannil õli. Lisa sibul, küüslauk ja ingver ja prae madalal kuumusel segades läbipaistvaks. Lisa garam masala, tšilli ja veidi soola. Sega läbi ja kuumuta veel hetk, kuni vürtsiaroomid vallanduvad. Vala pannisisu potti.
2. Lisa läätsed, tomatikonserv, puljong, kookospiim ja suhkur. Keeda 20-30 minutit, kuni läätsed on täiesti pehmed. Maitse suppi ja lisa vajadusel soola. Püreesta blenderis või saumikseriga.
3. Serveerimisel lisa veidi kookospiima või maitsestamata jogurtit, jahvata peale paar keerdu musta pipart ja lisa värsket koriandrit või peterselli.