Röstitud aedviljadest püreesupp
Röstitud aedviljadest püreesupp
Kogus: kuuele
u 1 kg erinevaid aedvilju (näiteks porgandit, lillkpasast, nuikapsast, sibulat, porrut, fenkolit, juursellerit, peakapsast vms)
oliiviõli
maitseks kuivatatud või värskeid ürte (tüümianit, rosmariini, pune vms)
750 ml FoodStudio kanapuljongit või FS Goods aedviljapuljongit
veidi sidrunimahla maitseks (soovi korral)
soola, pipart
VALMISTAMINE
1. Puhasta aedviljad (koori juurikad, kui tarvis) ja lõika väiksemateks tükkideks. Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga. Laota aedviljad ühe kihina ahjuplaadile. Nirista peale oliiviõli. Seda peab olema parasjagu nii palju, et aedviljad on kergelt õlised, kui ei uju rasvas. Puista peale soola, musta pipart ja kuivatatud või värskeid ürte. Üldiselt sobib röstimisel kasutada pigem kuivatatud ürte. Värskelt kasutamiseks sobivad ka tüümian ja rosmariin, ülejäänud on liiga õrnad ja kõrbevad lihtsalt ära.
2. Kui kõik maitseained aedviljadele lisatud, sega kogu pannitäis läbi. Küpseta 200 kraadi juures 25-30 minutit, kuni aedviljad on pehmed ja kergelt värvi saanud.
3. Püreesta kuumad röstitud aedviljad koos soojendatud puljongiga. Võid seda teha blenderis, vajadusel jaokaupa, et pärast suppi köögilaest mitte taga ajada. Supi saab püreestada ka saumikseriga, aga blenderis tuleb siidisem.
4. Maitse suppi ja kui tarvis, lisa soola ja pipart. Veidi värskust saab lisada sutsu sidrunimahlaga.
5. Serveerimisel võib lisada krutoone (prae saiakuubikud pannil madalal kuumusel oliiviõli, soola ja kuivatatud ürtidega krõbedaks), oliiviõli, värskeid ürte.