Congee ehk hiina riisipuder
Congee ehk hiina riisipuder
Kogus: neljale
700 - 750 ml FoodStudio Tai kanapuljongit või FoodStudio Kanapuljongit või FoodStudio Aedviljapuljongit
1 dl riisi
neutraalse maitsega õli
200 g austerservikuid
pool tšillikauna või veidi tšillihelbeid
100 g suhkruherne kaunu
rohelisi lehti: paksoid, spinatit või Rooma salatit
4 muna
lisaks: mungoa- või muid idusid, hakitud rohelist sibulat, musti või valgeid seesamiseemneid, sojakastet (soovi korral)
soola, pipart
VALMISTAMINE
1. Tõsta puljong ja riis potti, kuumuta keema. Keera kuumus madalaks ja hauta kaane all kokku umbes 1 tund ja 15 minutit . Sega aeg-ajalt ja jälgi eriti lõpuosas, et riis ei läheks klimpi ega hakkaks poti põhja või seinte külge kinni. Kui hautamise lõpupoole tundub, et vedelikku jääb väheks, lisa seda. Valmis congee on pool-lagunenud riisteradega, mõnusalt pehme ja kleepja konsistentsiga. Jahtudes ja seistes pakseneb congee veelgi.
2. Nüüd lisandite juurde. Keeda munad. Viiluta seened. Kuumuta pannil veidi õli ja prae seened läbi. Maitsesta tšilli, soola ja musta pipraga.
3. Lisa suhkruherned ja rohelised lehed, kuumuta segades koos seentega veel paar minutit. Lehed muutuvad selle ajaga pehmeks ja hernekaunad kuumenevad läbi.
4. Tõsta kuum puder kaussidesse ja lao peale seened, hernekaunad, rohelised lehed ja kedetud poolitatud munad. Puista peale idusid, hakitud rohelist sibulat, seesamiseemned ja kui soovid soolasust lisada, ka sortsuke sojakastet.
*Kui kasutad kana- või aedviljapuljongit, siis puhasta ja viiluta paarisentimeetrine jupp ingverit ja lisa puljongile kohe hautamise alguses.