Lillkapsagratään piprakastme ja karamelliseeritud sibulaga (taimne)

Lillkapsagratään piprakastme ja karamelliseeritud sibulaga (taimne)

4 portsjonit

vormi määrimiseks võid

600 g lillkapsast

2-3 pisikest (Peipsikandi) sibulat

150 g riivitud juustu

0,2 l koort (kaera- või vahukoort)

0,2 liitrit FoodStudio kana- või aedviljapuljongit

1 pakk FoodStudio piprakastet

1 rosmariini oks

VALMISTAMINE

Koorene ja kreemine gratään on iga õhtusöögi staar, olgu selleks argi- või peolaud. Värskelt lisatud rosmariinilehtede aroom on võluv! Jõuluroogadele passib see kergemaks lisandiks ning õrn piprane õhatus teeb seest soojaks. Pipart võib alati muidugi juurde panna!

Pese lillkapsas ning murra õisikuteks. Võita ahjuvorm ning lao sinna lillkapsaõisikud.

Poolita sibulad ning prae lõikepinnalt karamelliseks.

Vispelda piprakastmele kanapuljong (või aedviljapuöljong) ning vala vormi. Küpseta 190 kraadi juures, kuni lillkapsas on küps ning gratään kuldne.

Serveerimisel piki lillkapsaste vahele värsket rosmariini – iluks ja rikkalikuks aroomiks.

FoodStudio_pipra_KASTE_230ml_EST